Cikkek
 

Jelöltünk Szatmári Boglárka

Pártélet

Megyei alelnökként egy munkaértekezleten a párt országos központjában

Debrecenben egy sajnálatos haláleset miatt időközi választást kell tartani. Ismeretes, hogy Balla Irma, egykori képviselőasszonyt brutálisan meggyilkolták. Hivatalosan még tart a nyomozás, bár pletykaszinten sokan tudni vélik az elkövető(k) kilétét.
A Magyar Kommunista Munkáspárt Hajdú-Bihar megyei szervezete egy fiatalt indít a választáson. Szatmári Boglárka 26 éves, kisgyermekes anyuka, pártunk egyik megyei alelnöke és sajtóreferense. A Munkáspártnak 2005 óta tagja. Nevéhez fűződik a 2006-os pártszületésnapi ünnepség megszervezése, több sajtótájékoztató lebonyolítása, Nőtagozatunk helyi csoportjának, a Cívis Nőegyletnek megalapítása. A pártházban külsőleg is látszó változásokat eszközölt: plakátokat készített a tavalyi választásokra, az ajtókat táblákkal látta el, karácsonykor meleg hangulatot árasztó díszítéssel csinosította a nagytermet. Édesapja 2001-ben meghalt, édesanyja rokkantnyugdíjas. Szakmája szerint nyomdász, de vasútüzemvitel-ellátó technikumot is végzett.

Miért léptél be a Munkáspártba?

Azért, mert borzalmasan elegem van a kormány kizsákmányoló politikájából. Elegem van abból, hogy emberek ezrei-százezrei dolgoznak évtizedekig, és nincs annyi nyugdíjuk, hogy megéljenek belőle. A fiataloknál is hasonló a helyzet: nincs munka, nincs lakás, nem tudnak megélni.

Ezen hogyan lehetne változtatni szerinted?


 

a Munkáspárt születésnapi ünnepségének házigazdájaként Edelényiné
Nagy Mária megyei elnökkel

Kezdetnek a tőkés pártokat el kell mozdítani a helyükről, mert ők ugyan soha nem fognak a kisembereknek kedvezni, nincs benne a DNS-ükben az ilyen programozás. Hol haszon egy milliárdos cégnek, ha pénzt ad a kisember zsebébe? Hol haszon a kormánynak az, ha az emberek jobban élnek? Egyszerűen nem tudják, milyen az, ha bérből és fizetésből próbál megélni egy család. Havi sokmilliót kapnak, ebből ők jól élnek, de nem tudják beleképzelni magukat a nyomorgó állampolgárok sorsába.

És Te tudod, milyen az?


Sajnos igen. Amikor a kislányunk született, 6 m2-en laktunk, hárman. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a GYES és a családi pótlék összege együttesen akkor sem érte el a minimálbért Hát igen, manapság rengeteg hasonló család van az országban.
Most albérletben lakunk, egy panellakásban. A havi kiadás, ami az albérlet és a számlák összesen, több, mint kettőnk összjövedelme. Ha nem lenne olyan, aki segít legalább ennivalót venni, akkor nem tudom, mi lenne.

Beszéljünk a jelölésedről. Miért vállaltad el?

Mivel a családom, helyesebben a nagymamám, dédszüleim, nagybátyáim, szüleim, mindenki ott élt abban a választókörzetben, és én mindennapos vendég voltam, tudom, milyen ott élni. A körzet talán Debrecen egyik legrosszabb anyagi helyzetben levő körzete. Rengeteg a munkanélküli, a kisgyermekes család, és tengődnek. Ezt nagyon nem szeretem! Hol jó a gyerekeknek, ha a szülők szegények, időnként még ennivalóra sem futja? Magyarországon 700 ezer és 900 ezer között van azoknak a 18 év alatti gyerekeknek a száma, akik a szegénységi küszöb alatt élnek, s a számuk folyamatosan nő

Milyen megoldást látsz ennek javítására?

Kezdjük ott, hogy önkormányzati lakások kellenek az egész városban. Folytassuk azzal, hogy havi pár ezer forint is nagy segítség a hátrányos helyzetű családoknak. Teszem azt, nem kéthetente kerül hús az asztalra, hanem hetente. Ez már nagy előrelépés! Az nem igaz, hogy nincs az államnak, az önkormányzatnak pénze! Van, csak nem mindig oda folyik, ahova kellene. Nem a képviselők zsebébe kellene csordogálnia a millióknak, hanem azokéba, akiknek szükségük van rá ténylegesen.

Ha bekerülsz, mit gondolsz, hogyan tudnád ezt elérni?


Talán meglepő, de nem tiltja törvény, hogy a képviselő saját fizetéséből a választóinak adjon. Szeretnék úgynevezett pályázatot kiírni, hogy a fizetésem bizonyos százalékát megkapja olyan család, ahol igazán szükség van rá. Nem tenderpályázatokat gondoltam kiírni, vagy hasonlókat!

Egyszerűen annyi, hogy személyesen találkozzak ott élő családokkal, lássam a tényleges életszínvonalukat, és az alapján tudjam odaítélni a támogatást nekik. Engem is a hideg szokott kirázni, ha valamilyen pénzügyi segítség megkapásához halomnyi papírt töltetnek ki velem.
Rengeteg idő, utánajárás, és felesleges megaláztatás a mellékterméke.

Ezen kívül még milyen segítséget szeretnél adni az ottlakóknak?

A képviselőjelölt választási plakátja

A programom elég sokoldalú, felsorolni az egészet talán egy egész nap sem lenne elegendő. Foglalkozom benne az óvoda-bölcsőde ellátásával, a hajléktalanokkal kapcsolatos kérdéssel, padokat, pihenőhelyeket akarok kialakítani, a közbiztonságot javítani, valamint pár nagyobb beruházást is szeretnék a körzetnek elnyerni, például parkoló és kutyafuttató építését.
Nagy fába vágom bele a fejszét, de ha sikerül bejutnom, akkor rövid időn belül egy teljesen más külsejű és biztonságú körzet lesz ott.

A választók hol tudnak veled találkozni?


A taggyűléseken kívül tartok fogadóórákat, amik fent szerepelnek a honlapunkon is (http://www. munkasparthbm.gportal.hu), ezen kívül ügyeleti időben (hétfőn és csütörtökön, 14:00-18:00 óráig) megtalálnak a pártházban. Telefonon bármikor elérhető vagyok, az e-mail címem is nyilvános: civisnoegylet@freemail.hu. Ezek mellett nagy erővel készülünk a gyermeknapi rendezvényünkre, ahol szintén szívesen várom a választók kéréseit, kérdéseit.

Szatmári Boglárka

1981-ben születtem Debrecenben. érettségimet és fényszedő szakmámat a Könnyűipari Szakközépiskolában 1999-ben szereztem.
Ezután a debreceni városi könyvtárban dolgoztam.

Felsőfokú tanulmányaimat a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán kezdtem általános tanító szakon, ének-zene műveltségi területen.
Jelenleg 3 éves kislányomat nevelem.

2007 januárjában megválasztottak a Magyar Kommunista Munkáspárt megyei alelnökévé, valamint felkértek a sajtóreferensi poszt betöltésére, amit el is vállaltam.

A 2006-os önkormányzati választáson a helyi választási bizottság delegált tagjaként vettem részt
A 2007-ben megalakult Civis Nőegylet alapító tagja vagyok.

Kérem támogasson az önkormányzati választáson!