Cikkek
 

Tüntetés az antikommunizmus ellen

Hírek

Tüntetés az antikommunizmus ellen.

Mint arról már az előző heti számunkban beszámoltunk, május 18-től 21-ig a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség lesz a házigazdája a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség Európai és Észak-Amerikai megbeszélésének, valamint május 20-án egy konferenciát szerveznek kelet-európai ifjúsági szervezetek részvételével.

A küldöttek május 19-én délután 4 órakor, szombaton szolidaritási látogatást tesznek Kádár János sírjánál.

Ugyanezen a napon, délután 5 órától a Baloldali Front aktivistáival és a Munkáspárt tagjaival közös tüntetésre kerül sor az Európai Unió antikommunista törekvései elleni tiltakozás jegyében (helyszín: Miniszterelnöki Hivatal előtt, a Kossuth téri metró megálló mellett, Kossuth tér 4.).

E két rendezvényre várunk minden fiatalt, s várjuk budapesti érdeklődő párttagjainkat is. A tüntetésnek nagyon fontos szerepe van, hiszen olyan országok delegáltjai vesznek rajta részt, akik szintén elszenvedik az antikommunista csapásokat - a cseh Kommunista Ifjúsági Unió betiltása, a volt szovjet jelképek betiltása több országban stb.

Ezért fontos, hogy minél többen emeljünk hangot ezen a napon, hogy véget vethessünk a kommunista üldözésnek.

Nekünk, magyar kommunistáknak is fontos ez a megmozdulás. Fontos, hogy megmutassuk, hogy mi is szolidárisak vagyunk az ő harcukkal. De ennél is fontosabb, hogy Kádár János sírjának meggyalázása után így is tiltakozzunk, kérjük a külföldi szervezeteket, hogy vállaljanak velünk szolidaritást.