Cikkek
 

Megvédjük Kádár János emlékét
Az orosz kommunisták velünk vannak

Pártélet

Az orosz kommunisták elsőként szólaltak meg a Kádár-sír meggyalázása kapcsán. Internetes honlapjukon megjelent Zjuganov pártelnök távirata, amelyet a magyar kommunistáknak küldött, és több kommentár is, többek között Ivan Melnyikovtól, a párt alelnökétől, Duma-képviselőtől. "Az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja határozottan elítéli a magyar nép hű fia, a fasizmus elleni küzdelem harcosa sírjának meggyalázását." - írta Gennagyij Zjuganov, az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának elnöke Thürmer Gyulának címzett levelében.

Majd így folytatja: "Az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja szolidaritását fejezi ki a Magyar Kommunista Munkáspárttal, amely határozottan küzd a kommunista ellenesség és a vandalizmus ellen, amely egyre gyakrabban jelenik meg Magyarországon."

Ivan Melnyikov az orosz sajtónak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy Kádár János a fasizmus elleni harc hőse, kétszer is ült Horthy börtönében. Kádárt az orosz kommunisták ma is mélyen tisztelik. Melnyikov kijelentése szerint Kádár sírjának meggyalázása illeszkedik abba a láncolatba, amelyet a tallinni szovjet hősi emlékmű eltávolítása, az észt kormány brutális fellépése, vagy azok a lengyel hivatalos nyilatkozatok jelentenek, amelyek minden szovjet emlékmű eltávolításával fenyegetnek.