Cikkek
 

Mit mondtunk, mit cselekedtünk - 2007. január - május
El a kezekkel az iskoláinktól!

Állásfoglalások

Új lap - 1

A Fővárosi Önkormányzat ismét kitett magáért. Szakképzési reform címén szeptembertől megszüntetné a budapesti szakközépiskolák gimnáziumi osztályait, több mint 20 iskolát összevonnának, és közel 30 intézmény teljesen megszűnne.

Vajda János országos alelnök és Kajli Béla budapesti alelnök röplapokat osztogat az újpesti iskola bezárása ellen tüntetők között
Vajda János országos alelnök és Kajli Béla budapesti alelnök röplapokat osztogat az újpesti iskola bezárása ellen tüntetők között

Ezzel az intézkedéssel további 500 tanár válik állástalanná. A megmaradó iskolákban nő az egy pedagógusra eső gyereklétszám, a diákok utazással töltött ideje és az utazásra fordított költsége.

Mi a valóságos cél? A főváros 9,3 milliárd forintot akar az oktatásból elvonni. Mi az igazi sumákság? A főváros nem mondja meg melyik a jó és melyik a gyengén dolgozó iskola. Csak beszélnek a minőségrányitási rendszerről. Megsarcoljuk a diákot, kirúgjuk a tanárt! Ez ma az oktatáspolitikánk!

A Munkáspárt kész együttműködni a pedagógus szakszervezetekkel, más civil, vagy politikai szervezettel, hogy közös érdekeinknek együtt adjunk hangot! Szolidárisak vagyunk az iskoláik elé kivonuló tanárokkal, és szülőkkel, és csatlakozunk harcukhoz! Követeljük együtt, hogy számoljanak el az oktatásra költött adóforintjainkkal! Számoljanak el a bezárandó intézmények sorsáról! Olyanok döntsék el az ország sorsát, akik érte dolgoznak!

Székely Péter budapesti elnök sajtótájékoztatója - Budapest, 2007. január 25.