Cikkek
 

Mit mondtunk, mit cselekedtünk - 2007. január - május
Ne álljunk meg félsikernél,vigyük végig a harcot, védjük meg az egészségügyet!

Állásfoglalások

Új lap - 1

Molnár Lajos egészségügyi miniszter bukása siker. Siker azok ezreinek, akik kórházukért az utcára mentek. Siker az orvosoknak, ápolóknak, akik kiálltak a józan ész és az orvosi kötelességteljesítés mellett. Siker a Munkáspártnak, amely a "reformnak" csúfolt egészségügy-rombolás első percétől követeli: váltsák le Molnár Lajost!

Molnár távozása azonban csak félsiker. Helyükön vannak azok, akik az egészet kitervelték, s akiké a felelősség.

A Munkáspárt felhívással fordul az egészségügyi csata minden résztvevőjéhez: Ne álljunk meg a félsikereknél! Ne engedjük, hogy a kormány sakkfigurák cseréjével becsapjon bennünket! Folyamatos nyomás alatt kell tartani a kormányt! Vonják vissza a vizitdíjat! Állítsák le a kórházak eladását! Mielőbb népszavazás döntsön a kórházak sorsáról! Népszavazáson döntsünk a jelenlegi egybiztosítós rendszer megőrzéséről is.

A Munkáspárt követeli: az egészségügy maradjon állami feladat. Maradjon az egybiztosítós rendszer! A piaci alapokra helyezett, profitorientált egészségbiztosítás több millió embertől venné el az orvosi ellátáshoz való jogot, tovább szélesítve az amúgy is nagy társadalmi szakadékot.

Thürmer Gyula sajtótájékoztatójából - Balassagyarmat, 2007. április 5.