Cikkek
 

A Baloldali Front felhívása a 2007. május elsejei tüntetésre
ELLENÁLLÁS a SZOLIDARITÁSÉRT! SZOLIDARITÁS az ELLENÁLLÁSSAL!

Baloldali Front

Új lap - 1

A MI május elsejénk nem csak egy munkaszüneti nap. A MI május elsejénk az ELLENÁLLÁS és a SZOLIDARITÁS napja. ELLENÁLLÁS és SZOLIDARITÁS Magyarországon, ELLENÁLLÁS a világban. ELLENÁLLÁS a kizsákmányolás és az elnyomás minden formájával szemben, SZOLIDARITÁS mindenkivel, aki ELLENÁLLÁST tanúsít.

ELLENÁLLÁST tanúsítunk és SZOLIDARITÁST gyakorlunk, mert szemben a gazdagokkal és hatalmasokkal mi nem a golfpályák, luxusvillák, a korrupciók és rekordprofitok világában élünk.

A lakosság nagy többsége számára - számunkra, a bérből élők és a fiatalok számára - ez a rendszer nem nyújt mást, csak kizsákmányolást, elnyomást és megaláztatást.

Az MSZP-SZDSZ koalíció, tehát a szocialisták és a liberálisok kormánya egy sajátos, embertelen eszmeközösség a neoliberális rablókapitalizmus szolgálatában: más szavakkal a gazdagok és a hatalmasok szolgálatában.
A kulturális és a szociális leépítés politikáját folytatják: adókiváltságok a gazdagok számára, nyugdíjleépítés, a tandíj bevezetése, a kórházak bezárása a népesség nagy részének.
Folyamatosan rombolják a bérből élők munkajogait, növelik a munkások adóterheit és emelik a munkaidőt. Eladják az állami üzemeket, miáltal mi közvetlenül alá vagyunk vetve a nagy bankok, ipari vállalatok és szolgáltatók profitlogikájának.

Az ELLENÁLLÁS és SZOLIDARITÁS most még szükségesebb, mivel a magyarországi szakszervezetek magatartása nem mutat ELLENÁLLÁST ez ellen a szociális leépítést folytató kormány ellen, SZOLIDARITÁST tanúsít viszont a gazdagokkal, a kormánnyal, és a szakszervezeti bázis és a munkások érdekei ellen van. Magyarországon a munkásoknak olyan szakszervezetre van szükségük, amely az ő felügyeletük alatt áll és az ő érdekeikért harcol.

SZOLIDARITÁST gyakorlunk mindenkivel, aki Európa-, és világszerte ELLENÁLLÁST tanúsít az uralkodók neoliberális és militarista támadásával szemben, amely buldózerként semmisít meg mindent. Legyenek akár az európai airbus-alkalmazottak, akik a munkahelyükért harcolnak, a bérből élők Nagy-Britanniában, akik május elsején sztrájkolni akarnak, a bevándorlók Amerikában, akik, ahogy tavaly május elsején úgy idén is megszervezik a "Munkamegtagadás Napját". A háborúellenes mozgalmak Olaszországban, akik a "baloldali" kormányuk háborús politikája ellen tiltakoznak, vagy az aktivisták Törökországban, akik az állami elnyomás, a kínzás és az elszigetelő fogság ellen harcolnak. Ők mindannyian igénylik és meg is kapják a mi SZOLIDARITÁSUNKAT.

Mi részei vagyunk a nemzetközi ELLENÁLLÁSNAK május elsején és az év minden más napján - és ezért a kapitalista globalizáció ellenzőinek százezreivel együtt fogunk tüntetni június elején a G8-csúcstalálkozó ellen Észak-Németországban.
ELLENÁLLÁST tanúsítunk az imperialista hatalmak - mindenekelőtt az USA, az EU és Izrael - véget érni nem akaró háborús politikája ellen Irakban, Palesztinában, Libanonban, Afganisztánban és az afrikai kontinensen.
Az USA és Izrael rajtaütéssel fenyegeti Iránt - a nukleáris fegyverektől sem riadnak vissza - ezért a lehető legszélesebb körű ELLENÁLLÁSUNKRA van szükség. SZOLIDARITÁST vállalunk a Közel-Kelet népeivel, a háború és megszállás rémálmával szemben tanúsított ELLENÁLLÁSSAL.

Támogatjuk a brit háborúellenes mozgalom elhatározását sztrájkokkal, tüntetésekkel és polgári engedetlenséggel tiltakozva a katonai csapás fenyegetése ellen, ELLENÁLLÁST tanúsítunk és Magyarországon is tüntetünk egy új háború ellen.
A forradalmi és nemzeti felszabadításai mozgalmak harca a Közel-Keleten, Ázsiában és Latin-Amerika országaiban, ahol a kizsákmányolás és elnyomás különösen erőteljes az uralkodói ellenállással ütközik. SZOLIDARITÁST vállalunk ezekkel a harcokkal az EU-országokban, ahol ezeket szintén üldözik. Üldözik a törökországi forradalmárokat is, akiket antiimperialista és antifasiszta nézeteikért hosszú börtönbüntetésre vannak ítélnek.
SZOLIDARITÁST vállalunk Latin-Amerika népeivel, akik szenvedélyes ELLENÁLLÁSUKKAL visszaszorították az amerikai birodalom befolyását. Elutasítjuk az Egyesült Államok és segéderőik minden zsarolását, puccskísérletét és beavatkozását - legyenek ezek Kubában, Venezuelában vagy Bolíviában.

ELLENÁLLÁST tanúsítunk a jövőért, a SZOLIDARITÁS és IGAZSÁGOSSÁG jövőjéért, a XXI. századi SZOCIALIZMUS jövőjéért. Olyan jövőért, ahol a birodalmakat elpusztítják, a háborús uszítókat pedig lefegyverzik - olyan világért, amely végre nem a gazdag élősködőké, és álig felfegyverzett tábornokok kisebbségéé, hanem az egész emberiségé - MINDANNYIUNKÉ! Mi nem csak várunk egy jobb jövőért, de harcolunk is érte. A jövőnk MA kezdődik, a szívünkben, a közös ELLENÁLLÁSUNKBAN a gazdagokkal és hatalmasokkal szemben!

ELLENÁLLÁS a SZOLIDARITÁSÉRT!
SZOLIDARITÁS az ELLENÁLLÁSSAL!
Fiatalok! Találkozás május elsején, 9-kor a Kodály Köröndön