Cikkek
 

Elítéljük a török kommunisták bebörtönzését!

Külpolitika


TÜNTETÉS A NOK JOGAIÉRT ISZTAMBULBAN
TÜNTETÉS A NOK JOGAIÉRT ISZTAMBULBAN

A DIVSZ állásfoglalása

Törökország Kommunista Pártja (TKP) és a Hazafias Front felvonulást szervezett március 11-én, Isztambulban, hogy megünnepeljék a Nemzetközi Nőnapot. A felvonulást megtámadta a rendőrség.

A támadás során a Hazafias Front és a TKP több tagja is megsérült és négy embert letartóztattak a rendőrök. Még a hatóságok is azt nyilatkozták, hogy az elvtársak megsérültek. Efe Duyan-t, Uygur Cengiz-t és Özkan Öztürk-t március 12-én tartóztatták le, azzal az ürüggyel, hogy fizikailag megtámadták a rendőrséget.

A tüntetést a következő jelszó alatt rendezték meg: "A munkásnők nem félnek az imperializmustól!". A demonstrációval a török hazafias nők ki akarták fejezni szolidaritásukat Vassan Talibbal, Zeynep Fadhillal és Lika Muhammeddel, az iraki ellenállás három hősnőjével, amit Törökország bábkormánya elítélt.

Ez a támadás és a bebörtönzések egy reakciós lépés a növekvő antiimperialista harc ellen Törökországban és az egész világon.

A Demokratikus Ifjúsági Világszövetség elítéli a török kormány és fegyveres erők támadását a hazafias erők ellen.

Kifejezzük szolidaritásunkat a török tagszervezetünkkel, a TKP ifjúsági szervezetével és mindennapi bátor harcukkal.

Mi hisszük, hogy az antiimperialista küzdelem tovább fog növekedni, a törvénytelen és reakciós támadások és elnyomás ellenére.