Cikkek
 

El a kezekkel Belarusztól!

Külpolitika

Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke április 12-én az alábbi nyilatkozatot tette a Munkáspárt sajtótájékoztatóján:

A Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége tiltakozik az ellen, hogy az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése április 16-20-i ülésén olyan dokumentumot kíván elfogadni, amely az emberi jogok megsértésével vádolja a Belarusz Köztársaságot. A dokumentum szerzői így akarnak politikai, jogi és erkölcsi alapot teremteni a Belarusz Köztársaság belügyeibe való beavatkozásra, a belarusz nép által elfogadott és támogatott társadalmi rendszer megváltoztatására. A tények bizonyítják, hogy a Belarusz Köztársaságban alkotmányos rend és jogállami normák uralkodnak.

A belarusz viszonyok semmiben sem különböznek bármelyik EU-tagállam helyzetétől, sőt a belarusz kormány sok más kormánynál több jogot és lehetőséget biztosít az emberek szociális, kulturális, emberi igényeinek érvényesítésére.
A Munkáspárt felszólítja a Magyar Köztársaság képviselőit: a tények és csak is a tények alapján járjanak el, és lépjenek fel minden olyan kísérlet ellen, amely beavatkozást jelent a Belarusz Köztársaság ügyeibe.

Ez felel meg a magyar nemzeti érdekeknek, a béke és biztonság érdekeinek.