Cikkek
 

Laoszi fiatalok a miami ötökért

Lapszemle


Laoszi fiatalok és diákok követelték az USA-ban fogvatartott öt kubai hős szabadon bocsátását a napokban. Véleményük kifejezésére több programot is szerveztek Vientiane fővárosban.
Ezek az események részei a Youth Solidarity Day (Fiatalok Szolidaritásának Napja) nevű programnak, mely januártól áprilisig tart, az öt kubai hős: Gerardo Hernandez, Rene González, Ramon Labanino, Antonio Guerrero és Fernando González szabadságáért.
A rendezvények helyszíne a Kaysone Phomvihane katonai akadémia, a laoszi belügyminisztérium felsőoktatással foglalkozó intézménye, és Vientiane önkormányzatának központja volt.
A Laoszi Nép Forradalmi Ifjúsági Uniója 1955-ben alakult meg, mint Fiatalok Harcos Szövetsége. 311.000 aktív tagja van 15 és 30 év között. További 882.000 fiatal, aki nem tagja, együtt dolgozik, szimpatizál a szervezettel. Fő feladatuk a fiatalok oktatása. A Laoszi Nép Forradalmi Ifjúsági Uniójának tagjai, egyetemisták, gimnazisták, minisztériumi dolgozók, kadétok vettek részt az eseményeken. Eduardo Valido kubai nagykövet beszédet tartott a megjelenteknek, és kiemelte az egész világraszóló tiltakozó akció jelentőségét - írja a Granma.