Cikkek
 

Ülésezett a Baloldali Front vezetősége

Baloldali Front


2007. március 31-én, szombaton a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség vezetősége ismét összeült megtárgyalni a jövőbeli feladatokat.

Ezen a vezetőségi ülésen csak a vezetőség tagjai vettek részt, meghívottak most nem voltak. A vezetőségi ülésnek ez alkalommal nyolc témája volt; új vezetőségi tag megválasztása a lemondott Kiss Tamás helyére; a Baloldali Front nyári tábora; május 1.; a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség Európa és Észak-Amerika régiójának budapesti ülése és Kelet - Európa és Balkán szeminárium, szintén Budapesten; a G8 találkozó; a Front vidéki szervezeteinek magalakulása; kubai tüntetés, a leköszönő DIVSZ vezetők búcsúztatása.
A Baloldali Front egyik vezetőségi tagja lemondott vezetőségi posztjáról iskolai és munkahelyi elfoglaltságai miatt. Ekkor a vezetőség úgy döntött, hogy majd idővel beválaszt maga közé egy, erre a feladatra megfelelő tagot. A szombati vezetőségi ülésen a Front vezetősége egyöntetűen elfogadta és megszavazta Váncsa Csabát, a Baloldali Front új vezetőségi tagjának.
A Baloldali Front idén is szeretne nyári tábort tartani, ennek körülményeit, lehetőségeit beszélte át a vezetőség. A nyári tábor időpontja augusztus 17-20-ig lesz, a tábor helyszínének egy Szobon lévő volt KISZ-tábort jelöltünk meg. A tábort minimum 20 fővel szeretnénk megrendezni. A Baloldali Front majd szeretné felhívni a megyei elnököket arra, hogy minden megyéből legalább két ember vegyen részt a Front nyári táborában és ha szükséges, utazási költségeiket segítsék.
A Baloldali Front fogja rendezni május 18-19-én a DIVSZ Európa és Észak-Amerika régiójának találkozóját, majd ezzel egybe kötve május 20-án egy Kelet-Európa és Balkán szemináriumot. A két esemény után, május 21-én a délelőtti órákban a még itt lévő delegációkkal demonstrációt tart a Baloldali Front (a demonstráció pontos témája még nem tisztázott).
Június elején Németországban lesz a G8 csúcstalálkozó.  A Baloldali Front vezetősége úgy döntött, hogy mivel ez egy fontos esemény, az ezen való részvétel nagyon fontos. Nem csak szervezetileg, hanem országosan is, ezért április 21-re a Baloldali Front összehív egy nemzeti előkészítő bizottságot a G8 csúcstalálkozóra, ahová meghív minden globalizáció-ellenes, antiimperialista, környezetvédő, civil szervezetet.
A vezetőségi ülésen megtárgyaltuk a vidéki szervezeteink helyzetét. Egerben több fiatal jelentkezett, hogy szeretné megalakítani a Baloldali Frontot a jövőben. Április 3-án, kedden a Baloldali Front két vezetőségi tagja le is látogatott Egerbe, ahol a találkozó nagyon sikeres volt. Salgótarjánban és Miskolcon árpilis 7-én, szombaton megalakul a Baloldali Front helyi szervezete, ide ellátogat a vezetőség, hogy segítse megalakulásukat.  Április 10-én, Keszthelyen alakul meg a Front helyi szervezete. A vezetőség a jövőben szeretne ellátogatni a szolnoki, debreceni és győri fiatalokhoz is.
A Baloldali Front demonstrációkra, petíció átadásra készül, mert Magyarország külpolitikája egyre súlyosabban Kuba-ellenes.
A Demokratikus Ifjúsági Világszövetség kongresszusán, Vietnamban új vezetőséget választottak, ketten maradnak a régiek közül a vezetésben, de hárman már nem lesznek itt többé; a szudáni Hala Latif, a nepáli Udaya Raj Pandey és a palesztin Wail Battrekhi. Hala Latif már nem jön vissza Magyarországra, viszont a két másik leköszönő DIVSZ-vezető igen. A Baloldali Front őket egy vacsorával búcsúztatja.