Cikkek
 

Balassagyarmat: vissza az önkormányzatba!

Pártélet


A POLGÁRMESTERNÉL LÁTOGATÓBAN. BALRÓL SZABÓ LÁSZLÓNÉ, MEGYEI ELNÖK, THÜRMER GYULA, MEDVÁCZ LAJOS, POLGÁRMESTER ÉS FRANKFURTER ZSUZSA, KB-TAG.
A POLGÁRMESTERNÉL LÁTOGATÓBAN. BALRÓL SZABÓ LÁSZLÓNÉ, MEGYEI ELNÖK, THÜRMER GYULA, MEDVÁCZ LAJOS, POLGÁRMESTER ÉS FRANKFURTER ZSUZSA, KB-TAG.

TOLNAY HAZÁJÁBAN

Nem mulasztotta el Thürmer Gyula a lehetőséget, hogy ellátogasson Mohora községbe, ahol egykor Tolnay Klári született, és ahol ma emlékmúzeumban gyűjtötték össze a Tolnay-ereklyéket. Az ezer lakosú kis nógrádi falu gondjairól szólt Fajcsik József polgármester, aki erre az alkalomra több kisvállalkozót is meghívott.
Mi Önök mellett vagyunk – mondta Thürmer. Segítünk kapcsolatokat, piacokat keresni. Beszélünk az Önök gondjairól.
Az igazi segítséget azonban a parlamentből tudnánk adni, de ehhez a vállalkozók támogatása is kell. Fogjunk össze! - mondta Thürmer.

Nemrégiben másfél ezer balassagyarmati lakos tüntetett a városi kórház bezárása ellen. A szónokok között volt
Medvácz Lajos, a város polgármestere és Frankfurter Zsuzsa is, a kórház orvosa, aki egyben a Munkáspárt Központi Bizottságának tagja. Itt született a gondolat: jöjjön el a Munkáspárt elnöke is, mondja meg véleményét is a balassagyarmatiaknak.
Thürmer Gyula a múlt csütörtökön járt a városban. Hasznos párbeszéd a város polgármesterével, hosszabb interjú a városi televízióban, a Palóc Múzeum megtekintése, találkozó a tagsággal, és az elmaradhatatlan kórházi látogatás.
Ez szerepelt a programban, amelynek szervezésében a helyiek mellett aktív részt vállalt Szabó Lászlóné megyei elnök és Balogh Attila, a KB tagja, aki maga is ebben a térségben lakik.
A városi önkormányzatba sokan visszavárják Frankfurter doktornőt, akit becsülnek emberségéért és szakmai tudásáért.
Ősszel 13,89 százalékot ért el a saját kerületében, de sajnos a Munkáspártnak csak három jelöltje volt a tízből, így esély sem volt listán bejutni.
Változásra van szükség Balassagyarmaton - mondta Thürmer Gyula a párt tagjainak. Fiatal vezetés kell, fegyelmezett munka. Ha lesz jelöltünk, visszakerülünk a városházára.

NE ÁLLJUNK MEG A FÉLSIKERNÉL!

A balassagyarmati kórház előtt egy kórházi ágy előtt tartott sajtótájékoztatót Thürmer Gyula. Ezt az ágyat és még sok tízezret akar a kormány felszámolni, de védjük ezt is, a többit is! - mondta a pártelnök. Molnár Lajos egészségügyi miniszter bukása siker - tette hozzá. Siker a balassagyarmatiak, hódmezővásárhelyiek, budapestiek és mások ezreinek, akik kórházukért az utcára mentek. Siker az orvosoknak, ápolóknak, akik kiálltak a józanész és az orvosi kötelességteljesítés mellett. Siker a Munkáspártnak, amely a "reformnak" csúfolt egészségügyrombolás első percétől követeli: váltsák le Molnár Lajost! - mondta Thürmer, és sokan tapsoltak a hallgatóság soraiból.
Molnártávozása azonban csak félsiker. Helyükön vannak azok, akik az egészet kitervelték, s akiké a felelősség. Helyén van Horváth Ágnes államtitkár, helyén van Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Az SZDSZ élére pedig a magyar és a külföldi nagytőke legmohóbb köreinek képviselője, Kóka János került. Amíg ilyen emberek irányítják Magyarországot, a magyar egészségügy és a magyar emberek egészsége veszélyben!
A Munkáspárt felhívással fordul az egészségügyi csata minden résztvevőjéhez: Ne álljunk meg a félsikereknél! Ne engedjük, hogy a kormány sakkfigurák cseréjével becsapjon bennünket! Folyamatos nyomás alatt kell tartani a kormányt! Vonják vissza a vizitdíjat! Állítsák le a kórházak eladását! Mielőbb népszavazás döntsön a kórházak sorsáról! Népszavazáson döntsünk a jelenlegi egybiztosítós rendszer megőrzéséről is. - fejezte be a sajtótájékoztatót a Munkáspárt elnöke. A kórház előtt addigra már parázsvita alakult ki. Igen, nem kell, nem szabad hagyni! - mondták sokan. Úgy is azt csinál ez a kormány, amit akar - mondták mások. A kórházi ágy mindenesetre visszakerült oda, ahova való, a kórházba.