Cikkek
 

Elindult a borsodi hadjárat

Pártélet


A MUNKÁSPÁRTI VENDÉGEK ÓDOR FERENC, MEGYEI KÖZGYŰLÉSI ELNÖKNÉL
A MUNKÁSPÁRTI VENDÉGEK ÓDOR FERENC, MEGYEI KÖZGYŰLÉSI ELNÖKNÉL

"Borsodi hadjáratra" indult Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Az elmúlt évek ugyanis megviselték az itteni szervezeteket. Az egykori pártellenzék bomlasztó tevékenysége itt különösen jelentős volt. Vessük be minden erőnket!  A következő másfél hónapban szeretném végigjárni az összes borsodi választókerületet. Rázzuk fel az embereket!- javasolta a párt elnöke a megyei pártmunka áttekintésekor. Ezzel elindult a borsodi hadjárat, amelynek első állomása március 29-én Miskolc volt.
Nem adtuk meg magunkat, és nem adjuk meg később sem! - mondja Budai Ferenc, a párt megyei elnöke a miskolci párttagokkal való találkozón. A párt elnöke elmondta, hogy a munkában kiemelt szerep hárul a Központi Bizottság megyei tagjaira, Budai Ferenc mellett Fülöp Józsefné, miskolci elnökre és Szádváry Gyulára, Baktakék munkáspárti alpolgármesterére, s természetesen olyan fiatalokra, mint a miskolci Répási Zoltán, aki már ma sokat tesz az interneten a fiatalok megnyerésére. A mai helyzetben nagyon fontos, hogy a tagságot naprakészen tájékoztassuk a párt politikájáról. Borsodban van mire támaszkodni. Szádváry Gyula 6,68 százalékkal lett képviselő, Gyulyás János pedig 66,98 százalékkal polgármester Borsodbótán. Az Ezres Klubba eddig 35 borsodi párttag lépett be, és 50 fölött van a Szabadság előfizetők száma is, ami első körben szép eredmény. A párt elnöke kiemelte, hogy a fiatalokra felelős feladatokat kell bíznunk, hallgatnunk kell az ötleteikre, alkalmazkodnunk kell az általuk diktált ütemhez.
A Munkáspártnak van tekintélye a helyi politikai életben is, de még nagyobb lesz, ha a párt megerősödik. Ezt már Ódor Ferenc, a BAZ Megyei Közgyűlés elnöke (Fidesz) mondta, aki éppen a helyi kórház-csatát vívta. A kormány "kórház-reformja" súlyos helyzetbe hozza a megyét. Ezt a véleményt erősítette meg dr. Kása Mihály, a miskolci Szent Ferenc Kórház igazgatója is. Szó sincs már itt az egészségügyi törvény olyan követelményeiről, mint a biztonságos ellátás, a minőség javítása, a betegutak racionalizálása. A megye legkorszerűbb kórházát ítélik halálra azzal, hogy 50 aktív ágyra csökkentették a tüdőbeteg-ellátást. Kása igazgató úrnak több mint 400 ezer embert kellene ezen túl ellátnia 50 ágyon, feltéve, ha marad orvosa.
Ezt a gondot Miskolc alpolgármestere, Orosz Lajos sem tagadta. Sőt, a tények önmagukért beszélnek. Miskolcon évente 2200-2400 ember hal meg, de csak 1400-1500 születik. A város szocialista vezetésére hárul a feladat, hogy a szocialista-liberális kormány intézkedéseit megértesse Miskolc 177 ezer lakosával, fel-téve, ha tudja.
A Munkáspárt elnöke az Észak-Magyarország szerkesztőségében találkozott a megyei lap több újságírójával. Érdeklődéssel hallgatták, hogy a Munkáspárt vezetésének 44 tagja közül 22 fiatalabb 35 évnél. Szakmai szempontból is érdeklődtek az új Szabadság iránt, és némileg meglepődtek azon, hogy a lapok közül egyedül a Szabadság alkalmazza a japán lapoknál jól bevált módszert, a saját gárdával történő terjesztést. A borsodi hadjárat április 13-án folytatódik Ózd térségében.