Ghebali Kenza képviselő-jelölt nem lép vissza!

Ghebali Kenza képviselő-jelölt nem lép vissza!

A mostani választási kampány a megszokottnál is undorítóbb, ha egyáltalán az ilyet meg lehet szokni. Budapesten több kerületben is tapasztaltuk az „ellenzéki összefogás” durva támadásait a Munkáspárt jelöltjei ellen, de az, ami Balassagyarmaton történt, párját ritkítja. Gyenes Szilárd polgármester-jelölt úr nemes egyszerűséggel visszalépésre szólította fel a Munkáspárt egyik jelöltjét.

Ghebali Kenza a Munkáspárt képviselőjelöltje Balassagyarmat 4. számú egyéni választókerületében. Fiatal asszony, új arc a munkáspárti politikában, sőt általában a politikában. Ő maga nem „politizálni” akar, hanem az embereknek akar segíteni. Azoknak, akik nagyon jól ismerik őt, és akiket ő is ismer. Manikűrös-pedikűrös-műkörmös üzlete a városközpontban van. Hétvégeken a piacon végez „közvélemény-kutatást”. Mindent tud a városról, amit tudni lehet.

A 4. választókerületben négyen indulnak. A Munkáspárt mellett indul a Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk és a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) jelöltje. Ez utóbbi talányos szervezet valójában az ellenzéki pártok összefogását jelenti civilszervezetnek álcázva. Mint látjuk egyetlen ellenzéki párt sem indul külön. „Társadalmi egyesület vagyunk, civil szervezet, mely nem kötődik pártokhoz”  – nyilatkozta a SZAB egyik jelöltje. Jól hangzik, de mi az igazság?

Nem árt tudnunk, hogy mi a mostani helyzet Balassagyarmaton. 2014-ben a nyolc egyéni választókerület mindegyikét a Fidesz-KDNP nyerte meg. Kompenzációs listán egy-egy képviselővel a Jobbik, az MSZP és a DK jutott be. Lombos István képviselő úr öt éve még az MSZP jelöltje volt, mára „civil”, azaz SZAB-os lett. Szedlák Sándor képviselő úr 2014-ben még a DK-ra esküdött fel, most ő is SZAB-os, és történetesen Ghebali Kenza ellenfele.

Lombos úr és Szedlák úr 2014-ben még polgármester-jelöltként is indultak. Lombos úr az MSZP színeiben 22,14 százalékot kapott, Szedlák úr DK-jelöltként 9,2 százalékot. A Fidesz-KDNP jelöltje, Medvácz Lajos úr 55,78 százalékkal lett polgármester.

A magukat demokratikus ellenzéknek tituláló MSZP és DK most úgy döntött, hogy elhallgatják a múltat, és Hófehérke tisztaságával SZAB-ként bújnak elő. Ennek a SZAB nevezetű ellenzéki összeborulásnak a polgármester-jelöltje Gyenes Szilárd úr. Nos, Gyenes hazugságokkal és manipulációkkal teli levélben szólította fel a Munkáspárt jelöltjét, hogy lépjen vissza.

„Minden jel arra mutat, hogy országos szinten az Ön által képviselt párt burkolt szövetséget kötött az Orbán-rendszerrel” – állítja a levélben. Ha ez igaz lenne, vajon a Munkáspárt tagjainak két héten át napi tíz órában kint kellett volna állniuk az utcán? Ha ez igaz lenne, akkor miért nem szólaltatják meg minden nap a Munkáspártot a médiában? Miért nincs egyetlen kérdés sem a Munkáspártról a közvélemény-kutatásokban? Amit Gyenes úr állít hazugság, ismert liberális kísérlet a Munkáspárt befeketítésére.

De Gyenes úr folytatja: „Önnek látnia kell, hogy az ország számára is fontos valódi változások tulajdonképpen az elárult rendszerváltás befejezése lenne a fokozatosan leszakadó magyar társadalom érdeke.” Mi nem így látjuk. A rendszerváltás azt jelentette, hogy eladták a gyárakat, a bankokat, a dolgozót meg kisemmizték. Gyenes úrnak nem ez fáj. Neki csak az fáj, hogy nem ő és nem a liberális ellenzék van hatalmon. A mi célunk nem az, hogy őket juttassuk hatalomra. A mi célunk az, hogy olyan világ legyen, ahol nem a pénz az úr.

És most a levélnek még egy undorítóbb része. Kísérlet arra, hogy a Munkáspárt képviselő-jelöltjét szembe állítsa a Munkáspárt vezetőivel.

„Pártja helyi vezetői is tehetetlenek a felső nyomással szemben, onnan semmilyen pozitív döntésre nem számíthat.” Gyenes úr nyilván nem tudja, hogy a Munkáspárt helyi vezetője dr. Frankfurter Zsuzsanna, a helyi kórház orvosa, egyben a Munkáspárt Elnökségének tagja. Sőt az Elnökség tagja Nagy Attila Nógrád megyei elnök is. Vagyis senki sem gyakorol nyomást a balassagyarmati jelöltekre.

És végén jön a csábítás, bár, legyünk őszinték, nem túl erősen. „Amennyiben a SZAB és jómagam eredményesen szerepelünk, munkájára, aktivitására is örömmel számítunk…”

Hát, kedves Gyenes úr, ennél azért lehetett volna többet is ajánlani. Bár Ön ajánlhat bármit, a Munkáspárt jelöltjei nem eladók. Mi nem veszünk részt az emberek átverésében.

Ghebali Kenza képviselőjelölt nem lép vissza.

Szólj hozzá!